Alweer in Vietnam!

Door: Bregje

Blijf op de hoogte en volg Bregje

08 Oktober 2007 | Vietnam, Cát Bà

Na een kort vluchtje van Bankok naar Hanoi, zijn Lot en ik ons avontuur begonnen in Vietnam!
Op het vliegveld hebben we gelijk wat geld gepind. we zijn nu miljonairs! 1 euro is maar liefst 22000 Dong. Na alle illegale taxichauffeurs en verkopers van ons afgeschud te hebben zaten we in (legale) taxi naar Hanoi. Onderweg zagen we rare contrasten: mensen die op het veld werken met de handen of met behulp van een os en in dat veld stond dan een ernorm groot reclame/billboard van de nieuwste electronica.
In Hanoi aangekomen was de stad een grote toeter, scooter en mensen bedoeling. Iedereen leeft hier op straat, toeteren in het verkeer is heel normaal (je hebt dat knopje toch niet voor niets?!) en overal waar je kijkt zijn er scooters.
We kwamen aan bij een backpackers-hostel dat we van te voren op internet geboekt hadden (zag er op internet erg netjes uit). Ik had het idee dat de kakkerlakken ons vanuit een hoekje aan het aanstaren waren en de lakens al iin geen jaar meer verschoond waren. Maar goed, daar moeten we dan maar aan wennen. Maar tot overmaat van ramp stroomde onze wc over toen we er per ongeluk een papiertje in hadden gegooid.
We mochten verhuizen naar een andere kamer...niet veel beter hoor...maar de badkamervloer was droog en het rook er goed.
's avonds zijn we 2 Nieuw-Zeelanders tegen gekomen die de volgende dag naar Halong Bay zouden vertrekken en op die boot zouden overnachten. Impulsief zijn we met ze meegegaan.
De boot zag er erg lux uit! De hutten waren netjes verzorgd. Maar 's avonds toen Lot en ik wilde gaan slapen, kwamen de mankementen aan het licht. Eerst zagen we wat zwarte beestjes kruipen, boeiend dachten we, moeten we aan wennen. Toen onze bovenbuurman aan het douchen was konden wij ook onder het plafond gaan staan om water voor een nieuwe douche te besparen. Maar goed, wat handdoekken op de grond gelegd en dan kunnen we slapen. Nog geen half uur later hoor ik geluiden (erg bekende geluiden van de Oirschotsedijk). Daarna ook nog gepiep en zag ik zelfs een muis lopen. Dit was de druppel. we hebben onze lakenzakken meegenomen en zijn boven op het dek in een keiharde houten stoel in onze lakenzakken gaan liggen. Veel gelachen maar ook erg weinig geslapen.
Al met al was Halong Bay toch wel echt schitterend! Het zijn lange spitse bergen die opreizen uit zee. In de ochtend, met de nevel zag het er helemaal mysterieus uit!
Na de nacht op de boot zijn we door gevaren naar het eiland Cat Ba. Op dit eiland licht een nationaal park waar we met een schakel-brommer doorheen zijn gereden. Halong Bay wordt hier op het land voortgezet.
We hebben voor die schakel brommer flink onderhandeld. We zijn een anderhalf uur bezig geweest met afdingen. Uiteindelijk hebben we de prijs van 3 euro naar 2 euro weten te krijgen. We kregen de brommer voor 1 uur mee, met kaart van het eiland er gratis bij. Het heeft wat kruim gekost, maar we zijn zo trots op onszelf dat het gelukt is en dat we voet bij stuk gehouden hebben!
morgen gaan we terug naar Hanoi. We willen deze stad nog graag zien. Daarna zullen we doorreizen naar het Ba Be meer (in het Noorden) en zullen we richting de Chineese grens gaan waar de natuur echt overweldigend schijnt te zijn.

Pfffffffff, nou ik had veel te vertellen! Maar het is ook echt geweldig!
Tot snel met meer avonturen!

• 08 Oktober 2007 - 18:04

Edith :

Ha lieve Bregje,
    we hebben weer genoten van jouw verhaal en zullen oma op de hoogte brengen van jullie avonturen. kus en kakkerlakken doen niks! Lille en Edith.

• 08 Oktober 2007 - 18:55

Marianne:

He bregske! Wat een verhalen al zeg....wow!! ben errug jaloers!!! Die geluiden van de oirschotsedijk he? waar ik NOOIT last van had...ja die ja.....je hebt het geluid dus toch echt met je mee genomen!!eerst van kamer een naar twee en nu naar vietnam...misschien kan je afspreken dat het daar blijft!! hihihi....leedvermaak! succes!
    Liefs Marianne

• 08 Oktober 2007 - 21:12

Theo:

hoi lieve meiden lijkt het een beetje op indonesie of zijn de contrasten nog groter ik denk dat al die piepende beesten jou overal over de wereld zullen achtervolgen ha ha die raak jij niet kwijt.Heb jij niets gemerkt van die enorme orkaan die over vietnam is gegaan en heel veel doden en verwoestingen heeft gebracht. Dit was op 6 oktober en hij volgt de zelfde baan als jullie nl naar china waar hij gisteren een spoor van nernieling heeft achter gelaten.Geert staat weer in het eerste van gestel en karlijn dr autootje is weer op een goedkope manier door de keuring gekomen.Met oma gaat alles goed ze vraagt elke dag of er al iets van bregje bekend is.tenslotte nog een goed bedoelde tip Tijdens het slapen mond geloten houden in die landen Heel veel kussen theo

• 09 Oktober 2007 - 07:24

Fam. V/d Aker:

Hoi Bregje,
    Wij volgen je op de voet hoor, heel leuk om dit allemaal te lezen.
    Zo te zien heb je idd al mooie dingen beleefd. Wij hopen dat het allemaal zo blijft gaan voor je, enne.....die kakkerlakken....jakkes, nu weet ik zeker dat backpacken echt NIETS voor mij (ons) is.
    heel veel groetjes monique, Jay, Djamilla en Aïsha.

O,ja...ons huisje begint al aardig op te schieten.(hihi)
    XXX

• 09 Oktober 2007 - 15:16

Karlijn ;):

hey breg!
    Leuk om je verhalen te lezen!
    En ja, verschrikkelijk die insecten!! waaahhhhhh!!!!!
    Ik doe je ff mailen op je hotmail, ivm mama's verjaardag.
    xxxxx

• 09 Oktober 2007 - 17:28

Anka:

Heeeeejjj Breg!
    Klinkt allemaal heel goed daar! Bedoel natuurlijk niet al die beesten maar dat wat je allemaal ziet, meemaakt en gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Zou zo willen ruilen hoor!!
    Werken is same old, same old, al heb ik het plannen al aardig onder de knie en vind ik het zelfs leuk om te doen (het moet niet gekker worden!!). Mis je wel op de maandag ochtend hoor...

Nou blijf vooral die verhalen schrijven, kan ik er zo af en toe bij wegdromen...

Doei doei
    xxx

• 10 Oktober 2007 - 15:50

Claartje:

Hoi Breg

Wat flauw van Karlijn dat ze niks over mijn verjaardag schrijft in deze weblog, he? hihihi Hoe is het bij Ba Be lake en is daar iets te zien van de verwoestingen van wat die tyfoon heeft aangericht? Misschien kunnen jullie nog een handje toesteken. Die mensen hebben het wel te verduren!!
    Leuke en mooie foto's van Halong Bay.
    Ik stuur je nog iets over hotmail.

dikke kus,

mama

• 11 Oktober 2007 - 14:50

Hester:

Ha Breg! Super om alles te lezen en je smoeltje meteen weer te zien: leuke en vooral: mooie foto's zeg!! Enne...: ge bent toch niet bang voor een beestje! Haha! Geniet er van en ik wacht op de volgende berichten en foto's! Doe je heel veel groetjes aan Charlotte!!!!!!liefs Hester

• 12 Oktober 2007 - 14:59

Suzie:

hoi Breg en lot,

wat een avonturen allemaal! echt super om te lezen en te weten wat jullie allemaal meemaken, echt gaaf! is verder alles goed met je? zeker te veel nieuwe indrukken om er echt over na te denken! en hoe is het met hetmissen van gus?
    hier gaat alles z'n gangetje. ben vorig weekend ook maar even naar het buuitenland gegaan, wezen stappen in Lommel! jaja!
    ik wens jullie nog heel veel plezier en nog meer leuke avonturen met minder insecten en ik blijf je volgen!
    mischien een beetje een kort berichtje maar ja, hier gebeurd gewoon niet zo veel! haha!

hele dikke knuffel van suus